Za krótkie wargi sromowe po labioplastyce

Anonim
nagini_89
Warszawa · Utworzono: 12 lut 2025 · Ostatnia odpowiedź 24 lut 2025

Jestem 3 tygodnie po zabiegu labioplastyki i jestem podłamana. Już parę dni po zabiegu, kiedy zeszła pierwsza, większa opuchlizna, zauważyłam jak bardzo zostały wycięte wargi sromowe. Mam dosyć spory wzgórek łonowy i do tego dość długie, wiotkie wargi sromowe większe. Po zabiegu mam wrażenie, że powstała otchłań, wargi większe wiszą i jest dosłownie czarna dziura. Nie tak to sobie wyobrażałam. Wiem, że na ostateczne efekty trzeba czekać do 3 miesięcy, ale przecież one w tym czasie nie odrosną. Oprócz tego że są krótkie, to mam wrażenie że są również bardzo płaskie, szczególnie że brzegi rany się rozeszły po 10 dniach mimo, że bardzo się starałam dbać o pozycję i higienę i ogólnie robiłam wszystko tak, jak rozpisał lekarz. Do tej pory brzegi się jeszcze nie zrosły całkowicie. Po tych kilku dniach zapytałam lekarza czy to tak ma wyglądać, bo mam wrażenie, że są bardzo małe, ale otrzymałam odpowiedź, że jak się wygoi to będzie dobrze. Tyle, że uważam, że obrzęku to tu już nie ma, więc nic nie zaburza tego co widzę.

Jak u Was przebiegał proces gojenia dziewczyny? Czy faktycznie do tych 3 miesięcy cokolwiek może się zmienić jeszcze na plus w tej kwestii?

8 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Patrycja877
    24 lut 2025

Ja pierwszy tydzień leciałam na czopkach przeciwbólowych. Na ciągnące rany najlepiej pomagał mi linomag. Jestem 3 tygodnie po i teraz dopiero przestałam się bać że się rozpruję. U mnie też jest bardzo krótko ale tak chciałam

• Anonim
    nagini_89
    23 lut 2025

U mnie po 2,5 tyg to był moment, że spokojnie usiadłam. Do drugiego tygodnia spałam wyłącznie na plecach, jak chciałam na boku, to z wałkiem między udami (np. zrolowana mata do ćwiczeń) żeby nie zaciskać. Szwy będą ciągnąć, ważne żebyś szukała takiej pozycji, w której się nie napinają, bo albo popękają, albo poszarpią brzegi. Pierwsze 7-10 dni naprawdę lepiej jak najwięcej leżeć.

• Anonim
    Nat51
    23 lut 2025

Dziewczyny jak długo po zabiegu trzymał was dyskomfort?jestem 4 dzień po zabiegu ,dbam o wszystko a czuję że zamiast coraz mniej to coraz bardziej mnie ciągną szwy ,pieczenie .Po ilu dniach mniej więcej moglysvie usiąść na tyłek i spokojnie przespać noc.Dziekuje za odpowiedzi

• Anonim
    Monika1992798323
    19 lut 2025

Mam to samo, co prawda jestem już kilka lat po zabiegu, ale uczucie to samo. ...mi zamiast zmniejszyć to amputowano wargi sromowe mniejsze.... :(

• Anonim
    nagini_89
    16 lut 2025

Jest osobny wątek o polecanych specjalistach w Krakowie, zaglądnij tam. Ja na to forum trafiłam po zabiegu i właśnie chciałabym uzyskać odpowiedzi na swoje pytania, bo wiem, że jest tu sporo dziewczyn po zabiegu, które mogłyby się podzielić doświadczeniami.

• Anonim
    KaroLina6777
    15 lut 2025

tez jestem z Krakowa i waham sie przed operacja:(

• Anonim
    nagini_89
    15 lut 2025

W Krakowie, ale u nikogo tu polecanego.

• Anonim
    KaroLina6777
    15 lut 2025

gdzie robilas zabieg?

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać