Dziewczyny, lata temu miałam operację plastyczną warg sromowych mniejszych. Jestem w trakcie terapii z psychoteraupetą z powodu traumy z tym związanej. Jestem gotowa by opowiedzieć Wam jak wyglądają labioplastyki w Polsce.
Kilka lat temu lekarz ginekolog wykonał u mnie amputację warg sromowych - proponując zabieg "plastyczny okolic intymnych" To spowodowało szereg konsekwencji - tylko negatywnych. Ból w trakcie chodzenia, aktywności fizycznej, wiecznie otwarte wejście do pochwy, tkliwość warg, brak czucia w wargach w trakcie współżycia, gigantyczny napletek który nienaturalnie wisiał i zmienił moją kobiecą intymność w męskiego małego penisa.
To wszystko mnie spotkało ponieważ lekarz wybrał technikę, która jest najprostsza w wykonaniu ale nie ma nic wspólnego z zabiegiem plastycznym, ponieważ dewastuje kobietę estetycznie i funkcjonalnie. Tak warg nie ma po operacji, ale co z tego, skoro nie można funkcjonować. Technika u mnie zastosowana to technika Trim czyli po prostu amputacja. Zostały mi po prostu obcięte wargi.
Musiałam przejść bardzo poważny zabieg rekonstrukcyjny gdzie lekarz pobierał skórę z napletka i przeszczepiał mi ją w miejsce usuniętych warg. Kosztowało mnie to dużo stresu, cierpienia, bólu i pieniędzy.
Czy warto było? Tak warto było. Jestem szczęśliwa, jestem kobietą, mam wspaniałego męża z którym mogę się kochać bez lęku, wstydu i ograniczenia. Została „tylko: trauma do wyleczenia, ale jestem na dobrej drodze.
Dziewczyny dobra rada: - Nigdy nie zgadzajcie się na obcinanie warg bo to jest okaleczanie kobiet - Zawsze pytajcie o efekty przed i po - jeśli lekarz ich nie ma to uciekajcie - Decydujcie się tylko na operację laserem. Nigdy skalpel czy jakiś nóż radiofrekwencyjny. - Wybierajcie mądrze, jak trzeba jechać 500 km na operację to wsiadajcie w auto i jedźcie - Jak trzeba zapłacić 2 razy więcej niż u lekarza, który przyjmuje za rogiem to zapłaćcie. - Pamiętajcie, że waszych okolic intymnych nie można operować w nieskończoność. - To jest wasza decyzja na całe życie. - Wybierajcie mądrze, uważajcie na fałszywe opinie.
Czy mogę poprosić o twój email? Chciałabym zadać kilka pytań
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.