Cześć, jestem miesiąc po operacji labioplastyki i hudoplastyki, jestem pewna że się nie udała, ale chciałabym żeby osoby z zewnątrz mi to potwierdziły/zaprzeczyły. Czy ja mogę coś z tym zrobić jeszcze?
Wargi sromowe trzeba wydłużyć, przykryć łechtaczkę. Nie możesz po poprawce mieć tam jeszcze mniej. To nie jest funkcjonalne.
Zgłoś się do dr Serafina, wiem że on zajmuje się poprawkami po innych lekarzach
Lifting pochwy ? A czy to, że masz otwarte wejście do pochwy nie jest spowodowane raczej tym, że masz za bardzo wycięte wargi sromowe? Tam na dole mas zrównane wargi. Skoro boli Cię przy stosunku pierwszy ruch, to jak zrobi Ci lifting to zmniejszy Cię tam jeszcze bardziej wtedy. Chcesz pogadać ? Sama też, wiele przeszłam...
Plus przy stosunkach, zawsze pierwszy ruch faceta powoduje ból
Lekarz powiedziała mi, że mam się zgłosić w marcu i wtedy podejmiemy decyzję o korekcie, zaproponowała ponowną hoodoplastyke i lifting pochwy
Hej, czy podjęłaś jakieś kroki naprawy ? Twoje obawy są słuszne.
Szanowna Pani,
Na podstawie przesłanych zdjęć można wnioskować, że wykonano u Pani zabieg amputacji warg sromowych mniejszych z zastosowaniem pojedynczych szwów, co spowodowało tzw. efekt muszli (ang. shell effect), objawiający się karbowaną blizną w miejscu amputacji. Dodatkowo, w wyniku masywnej redukcji napletka łechtaczki, doszło do znacznej ekspozycji łechtaczki. Widoczna jest również niewielka asymetria warg sromowych.
W Pani przypadku zabieg rekonstrukcyjny powinien uwzględniać wszystkie wymienione aspekty, aby osiągnąć satysfakcjonujący efekt zarówno estetyczny, jak i funkcjonalny. Mam dla Pani dobrą wiadomość – wielokrotnie miałem okazję pomagać pacjentkom z podobnymi problemami po wcześniejszych operacjach przeprowadzanych w innych placówkach, najczęściej uzyskując bardzo dobre rezultaty.
Jeśli ma Pani jakiekolwiek pytania lub chciałaby skonsultować szczegóły dalszego leczenia, pozostaję do dyspozycji.
Z wyrazami szacunku
———
Dawid Serafin
Ginekolog Plastyk
Międzynarodowy wykładowca z zakresu ginekologii plastycznej
Członek Rady Naukowej IAAGSW Wielka Brytania
Międzynarodowy szkoleniowec i KOL dla Neauvia Polska
Międzynarodowy szkoleniowec dla Femilift Izrael
Międzynarodowy Członek honorowy SEGERF Hiszpania
Członek Rady Naukowej ISGAR
Starczy Członek ESAG
Autor trzech technik operacyjnych warg sromowych : Dewedge, CrocoBITE, DHS
2019 ISCG Floryda, USA ****** Nagroda „Najlepszy efekt estetyczny plastyki warg sromowych mniejszych i łechtaczki”
*****3r ISCG Floryda, USA ****** Nagroda : „ Najlepiej wykonana korekta po nieudanej labioplastyce ”
Poczytaj sobie o scalloping - powikłanie po źle założonym szwie, stąd takie falbanki na wargach.
Całe wejście od pochwy jest odsłonione, wystaje mi błona dziewicza, wargi są takie pobomblowane(?)
Nie wiadomo jak to wyglądało przed. Co Ci się nie podoba?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.