Witam, Kilka dni temu miałam przeprowadzony zabieg labioplastyki z hodoplastyką i wypełnienie warg sromowych większych kwasem hialuronowym. Napletek łechtaczki jest strasznie spuchnięty, do tego zasiniony. Jedna warga sromowa większa również jest sina. Robiłam okłady z lodu, ale od paru dni lekarz kazał mi robić ciepłe okłady. Martwię się tymi zasinionymi miejscami. Jakieś rady?
Maria74u kogo byłaś na korekcie? Ja też mam nierówności, ale po złym zszyciu. Jestem 2 miesiące po, ale już szukam do kogo można iść na poprawkę
Irmina999 jestem 3 miesiące po, umówiłam się na korektę ma mi usunąć niedoskonałości co zostały.
Łechtaczka myślałam że będzie mniejsza ale przy tak małych wargach sromowych ta łechtaczka jest nadal za duża. Lekarz powiedział ze wygląda naturalnie.
Maria74 jak u Ciebie aktualnie? Bo u mnie jest dokładnie tak jak u Ciebie, mam teraz wielką łechtaczkę i jedną stronę znacznie większą (jestem 8 dni po) i jestem załamana…
Wczoraj byłam na zdjęciu szwów, lekarz sam się dziwił że tak długo mi się goi. Powiedział że dziewczyny po 3 dniach już się dobrze czują. Teraz już się dobrze czuje, ale napletek łechtaczki jest nadal obrzęknięty.
Maria, jest jakaś poprawa, czujesz się lepiej?
Miałam metodą laserową
Hej, jaką miałaś metodą robione? Ja jestem przed zabiegiem i mówią, że laserem nie (większą opuchlizna) lepiej nóż rf.
Hej, przede wszystkim pozostań w stałym kontakcie z lekarzem, masz kogoś takiego zaufanego? Najlepiej gdy lekarz leczy też powikłania w razie czego
Jestem z lekarzem w stałym kontakcie co drugi dzień przesyłam zdjęcia do kontroli. Tylko to już jest szósty dzień a opuchlizna wgl nie schodzi. Lekarz mnie uspokaja że to zejdzie, ale jak na razie nie widzę postępów. Za kilka dni mam kontrole i zdjęcie szwów chociaż na dzień dzisiejszy nie chce o tym myśleć bo wszystko jest takie tkliwe.
Najlepiej byłoby skontaktować się z lekarzem który wykonywał zabieg.
Też miałam labio z korekta napletka. Cała ta część (napletek, łechtaczka, górna część wewnętrznych warg i zewnętrznych) była opuchnięta i sina przez kilka dni. Położna mówiła że to normalne. Robiłam zimne okłady przez pierwsze 2 dni, później już nic. Po tygodniu zeszło samo
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.