Labioplastyka rekonstrukcja

Anonim
Oksy
Warszawa · Utworzono: 12 gru 2024 · Ostatnia odpowiedź 28 sty 2025

Czy mogłabym prosić o opinie jakiegoś lekarza, bo już nie wiem co robić. Jestem 9 po zabiegu, jestem załamana, chce mi się płakać gdy patrzę na to co dostałam po prywatnym zabiegu w klinice w Warszawie. Doświadczyłam wszystkich możliwych powikłań, łącznie z zakażeniem. Antybiotyk dostałam dopiero po mojej interwencji, że z rany nieprzyjemnie pachnie i okrutnie piecze i boli. Może gdyby wcześniej to wtedy nie doszłoby do rozejścia się rany... Wiem, że jest jeszcze za wcześnie, ale nie sądzę by to co widzę aktualnie uległo jakiejś dużej poprawie oprócz zejścia opuchlizny. Dolna część skóry, która się "oderwała" od szwu wisi sobie obok wejścia do pochwy co z czasem z pewnością będzie utrudniać mi współżycie. Nie wiem gdzie zgłosić się po pomoc by żądać ewentualnego odszkodowania z tytułu źle wykonanego zabiegu... Nie wspomne już o kosztach związanych z rekonstrukcja, kolejnym bólem i psychicznym urazem, którego przez to doświadczyłam. Czy ktoś może mi doradzić co w takiej sutuacji zrobić i czy u kogoś wyglądało to w podobny sposób. Na żadnym ze zdjęć nie widziałam tak poszarpanej rany jak u mnie :(

7 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Mali_mala
    28 sty 2025
    Najlepszy komentarz

Skontaktuj się z Serafinem. On jest podobno jedyny, który to robi poprawki dobrze.

• Anonim
    Mali_mala
    10 sty 2025

Boże! Współczuje Ci :( Czytałam, że tak się często zdarza, dlatego wybrałam dr Serafina i jego technikę operacji. Podobno to najlepsza technika. Napisz do niego może Ci pomoże. Wiem, że wykonuje też poprawki po innych.

• dr Dawid Serafin Serafin Clinic

· 5 sty 2025

Szanowna Pani,

W Pani przypadku wykonano zabieg polegający na amputacji warg sromowych mniejszych, bez jednoczesnej korekty napletka łechtaczki. Rozumiem, że obecny stan po operacji może być dla Pani trudny do zaakceptowania, ale chciałbym Panią uspokoić. Po pełnym zagojeniu okolic operowanych możliwy będzie zabieg rekonstrukcyjny, który – w mojej ocenie – ma szansę przynieść bardzo dobre rezultaty.

Moja opinia opiera się na doświadczeniu zdobytym podczas licznych zabiegów rekonstrukcyjnych wykonywanych u pacjentek po wcześniejszych operacjach z zastosowaniem techniki amputacji. Obecnie kluczowe znaczenie ma odpowiednia pielęgnacja okolic operowanych, co zwiększa szansę na prawidłowe gojenie. To z kolei istotnie wpływa na końcowy efekt rekonstrukcji.

Jeśli chciałaby Pani uzyskać szczegółowe wytyczne dotyczące pielęgnacji, proszę o kontakt w wiadomości prywatnej. Chętnie pomogę i odpowiem na wszelkie pytania.

Z wyrazami szacunku

———
    Dawid Serafin
    Ginekolog Plastyk
    Międzynarodowy wykładowca z zakresu ginekologii plastycznej
    Członek Rady Naukowej IAAGSW Wielka Brytania
    Międzynarodowy szkoleniowec i KOL dla Neauvia Polska
    Międzynarodowy szkoleniowec dla Femilift Izrael
    Międzynarodowy Członek honorowy SEGERF Hiszpania
    Członek Rady Naukowej ISGAR
    Starczy Członek ESAG
    Autor trzech technik operacyjnych warg sromowych : Dewedge, CrocoBITE, DHS
    2019 ISCG Floryda, USA ****** Nagroda „Najlepszy efekt estetyczny plastyki warg sromowych mniejszych i łechtaczki”
    *****3r ISCG Floryda, USA ****** Nagroda : „ Najlepiej wykonana korekta po nieudanej labioplastyce ”

• Anonim
    Karolina1lesniewska
    Użytkownik wyróżniony
    13 gru 2024

Dlatego właśnie jedynym kierunkiem właściwym był dla mnie dr Serafin. Nie spotkałam się z ani jedną złą opinią o tym lekarzu, a wręcz przeciwnie- moim zdaniem dokonuje cudów. Może napisz do doktora ? Prześlij zdjęcie co on o tym myśli ?

• Anonim
    Karolina1lesniewska
    Użytkownik wyróżniony
    13 gru 2024

Nie bardzo rozumiem- skoro metoda klinowa, to chyba szwy powinny być w tym załamaniu warg sromowych większych i mniejszych. A tu widać szwy po całości warg mniejszych, tak jakby wargi były ucięte, dziwnie według mnie. Kapturek łechtaczki jest nadal mocno widoczny, chyba nie został zmniejszony. Wiadomo, że trzeba dać czas, żeby to się zagoiło i wtedy ocenisz efekt, na razie i tak przez najbliższe pół roku nic z tym nie zrobisz.
    Współczuję Ci bardzo, byłaś u specjalisty i powinno byc zrobione jak należy.

• Anonim
    Oksy
    13 gru 2024

Lekarz informował, że to metoda klinowa, natomiast cała górna część została tak jak miałam wcześniej i dalej wystaje poza większe wargi, a miało się ładnie schować zgodnie z tym co przekazał mi lekarz, więc nie dopełnił założeń zabiegu.
    Jestem strasznie zawiedziona tym, że komuś zaufałam i ktoś odebrał mi więcej niż to z czym przyszłam..

• Anonim
    Karolina1lesniewska
    Użytkownik wyróżniony
    12 gru 2024

Oksy widzę, że nie goi się tak jak powinno. Czy Ty miałaś na pewno taką metodą jak mówisz robione ? Czy masz zostawione swoje brzegi warg?

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać