Witam zastanawiam się nad tym zabiegem urodziłam jedno dziecko nie żałuję bo poród był piekny ale efekty uboczne po porodzie😢 proszę o opinię czy warto proszę o opinię Pan które podjęły się zabiegowi. Z góry dziękuję
Jestem po i warto na 100%Ja byłam po 2 porodach naturalnych bo nie mogłam mieć cięcia - "lekarz się nie zgodził" - średniowiecze. No ale cóż, taki mamy klimat. Jestem po takiej operacji w wieku 35 lat. Wybierz dobrego fachowca i mogę powiedzieć z ręką na sercu, że można cofnąć czas. Wracasz do stanu z przed porodu. Ja tego doświadczyłam :) Szczerze polecam.
Również polecam Serafina
Nirwana, rozumiem, że problem udało się... załatwić, wszystko już dobrze?
Nie miałam, trzymałam zaleconą dietę przez lekarza..
Anonim
Miałam zabieg labio + wgainoplastyka. I Was też był problem z wypróżnianiem? Nie mogę się wypróżnić od 5 dni.
Angelika, 2 nacięcia (przy 2 razie to i dziecko nacięli na główce... no ale takie były czasy), zaszyli mnie źle i wlasnie po to był zabieg... by nie przeciekać z 1 strony co miesiąc, by nie być taką otwartą, by znów czuć się sobą... wiecie, o co chodzi.
Zabieg wykonany w marcu, w maju już była poprawka labioplastyki, bo źle się zagoiły wargi (laserowo korekta, jest lepiej, bo przy porodzie 1 wargę scięli i teraz w miarę równe... ale to nie problem). Problemem jest, że chyba moglam wybrać lepszego operatora, bo teraz chodze do dr DSerafina i on powiedział, że inaczej by mi to zszył (usunąłby bliznę i mnie zamknął jakoś -chyba chodziło o to?)... nie żałować kasy, bo poprawki są dużo droższe... mnie po prostu operator zaszył te jakieś 1,5cm krocza, by zmniejszyć wejście (plastyka krocza i przedsionka), i niby jest węziej, ale nadal jestem otwarta, nadal przeciekam (bo chyba ta 2 warga jakos przymykała, a teraz jest bardzo króciutka. by zachować jakotaką symetrię i w sumie to tu żadnej poprawy, ale wizualnie jest ok, tylko funckjonalność taka se, no ale jeszcze 10 latm wpadne w menopauze i bedzie po temacie...).
Seks niemożliwy, bo po zwężeniu krocza wytworzyła się ze śluzówki ścianki pochwy taka fałdka… lekarze twierdzą, że to błona dziewicza, aha, ciekawe… tylko z 2 strony mam ciągłość szyjki i jakieś resztki błony są, a tu „błona dziewicza” zaburza tę ciągłość… zawija się „pod włos” przy seksie, sprawia mi to ból… operator na początku twierdził, że to odparuje, ale nic z tego nie wyszło… problem jest nadal… Inny lekarz (stąd) powiedział, że jest ok, że z czasem się poprawi, nie zauważyłam… ale dr DS. powiedział, że leczenie estrogenem (niestety nic nie dało), a jak nie to to usunie… dla mnie to głębokie trochę, wolałabym „skleić” jakoś, nie wiem… mam niedługo kontrolę, powiedział, że to się zdarza… super… także jeszcze czeka mnie zapewne kolejny zabieg i kolejna (3 już) rekonwalescencja, może da radę jeszcze w tym roku? Nie wiem… ile się nabrałam leków, globulek, maści, w tym roku, to chyba w całym życiu tyle nie brałam… złapałam 3 bakterie (przed zabiegiem konieczna cytologia na czystość), leczyłam się globulkami na zamówienie (koszt 170 zł, nie każda apteka chciała zrobić), ile kasy na to wydałam… także radzę dobrze wybrać operatora…
Jak tylko dr DS. poprawi tę usterkę to może, może powiem, że było warto… na razie miałam 4 seksy po zabiegu i nie było miło…
Jak jakieś pytania są, to odpowiem.
Jestem po zabiegu naprawczym krocza po porodach i labioplastyce przy okazji... chętnie się podzielę opiniami... jeśli są jakies pytania. Nie jestem chyba dobrym przykladem jednak, bo niestety u mnie źle się goi, seks obecnie praktycznie niemoźliwy, wciąż się leczę (zabieg był w marcu), ale jakby co, to odpowiem na pytania...
O labioplastyce jest osobne forum, dużo doswiadczeń dziewczyn...
Chętnie się dowiem, bo w Polsce kobiety nie chcą się dzielić swoimi odczuciami. Ogólnie, aby znaleźć więcej informacji o samych zabiegach, przeszukuję internet pod nazwami anglojęzycznymi, bo częściej udaje mi się właśnie na takich stronach znaleźć pełniejszy opis zabiegów. Lubię wszystko wiedzieć dokładnie. Pewnie chodzi o zabieg waginoplastyki| perineoplastyki albo labioplastykę? Sama jestem zainteresowana pierwszymi dwiema, trzecim za kilka lat. Zabieg zależy od Twojego problemu…
O jaki zabieg chodzi?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.