Obrzezanie porady, zalety, wady, higiena

Kleofas
· Utworzono: 28 gru 2008 · Ostatnia odpowiedź 8 sty 2010

Proszę odpowiedzieć który ze stylów obrzezania jest najbardziej korzystny tzn. wycięcie całego napletka, jego wewnętrznej blaszki czy zewnętrznej. Jakie są zalety a jakie wady tego zabiegu. Proszę odpowiedzieć czy to prawda, iż po całkowitym obrzezaniu skóra na prąciu jest napięta w taki sposób iż nie można ją przesuwać. Jaką należy używać bieliznę po przeprowadzeniu zabiegu obrzezania, jak się zachowuje żołądź członka i w jaki sposób trzeba o niego dbać, by jej nie uszkodzić.Proszę o odpowiedź na moje pytania. Dziękuję.

5 komentarzy

Reklama
  • teo
    8 sty 2010

Powiniene wybrać obrzezanie całkowite
    Przeszedłem w dzieciństwie kiedy miałem 7 lat obrzezanie całkowite z powodu wrodzonej stulejki,
    na początku nie było dobrze żołądż ocierała się
    o bieliznę. Wkońcu przestała byc wrażliwa.

• piotr
    8 sty 2010
    Najlepszy komentarz

Jesli to jest zabieg bez wskazań medycznych to bedzie
    to kosztowac.Jeśli jest takie wskazanie to nawet jeśli
    nie pracujesz to przysługuje tobie ubezpieczenie.
    Sam myśle o poddaniu sie obrzezaniu całkowitemu, poto by miećieć żołądz całkowicie odsłoniętą i skórę całkowicie napiętą. Mój kolega jest obrzezany całkowicia i jest mu z tyb lepiej.

• Anielski892
    30 lip 2009

Uważam że będzie cię to kosztować. Na ubezpieczenie nie wykonują takich zabiegów. koszt takiej operacji to okolo 1500 zł. Ale nie wiem gdzie można ją wykonać

• Krzysztof
    3 kwi 2009

zalezy mi na tym dlatego ze higienicznie i komfortowo bym sie czuł,i lepiej współżył z partnerka.

• Krzysztof
    3 kwi 2009

chciałbym dokonac operacji obrzezania czy jest to mozliwe gdy jestem ubezbieczony w NFZ,ale obecnie nie pracuje jestem zarejestrowany w urzedzie pracy.czy bedzie mnie to coś kosztowało?czy tez nie ,prosze o odpowiedź.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać