Witam!
Postaram się krótko, mam 16 lat i cofnięty podbródek, co mocno oszpeca moją twarz. Słyszałem o zabiegu zwanym genioplastyką, i tu chciałbym prosić o pomoc. Od czego powinienem zacząć, dokąd pójść w pierwszej kolejności, jak postarać się o te genioplastyke i tak dalej, chciałbym też wiedzieć czy jest to całkowicie refundowane przez NFZ. Wybaczcie że tak chaotycznie, ale piszę z telefonu znajomego.
Czy ma Pani Aniu jakieś info zwrotne ?
Przyłączam się do pytania. Ja równiez mam dosyć mocno cofniętą brodę, co bardzo niekorzystnie wygląda zwłaszcza z profilu. Mam 25 lat i chciałabym się dowiedzieć czy genioplastyka jest refundowana przez NFZ i gdzie można poddać się takiej operacji.
dr Adam Kruk
· 6 sie 2012
witam, powinna Pani skończyć 18-20 lat i wówczas najbezpieczniej będzie dla Pani dobrać anatomiczny implant brody bądź dokonać osteotomii brodzi i wysunęcia bloczka kostnego brody do przodu.
cierpliwości i powodzenia życzę zatem
dr adam kruk, specjalista chirurgii plastycznej, ogólnej i laserowej
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.