W 2019 miałam wykonany zabieg z użyciem nici Aptos. Jeden haczyk został wprowadzony zbyt płytko i spowodował stan zapalny. Lekarz ewakuował haczyk i podał w to miejsce steryd. Ten niestety rozpuścił tkankę i w miejscu zapalnym powstała dziura (środek policzka). Lekarz próbował wypełnić ubytek kwasem hialuronowym, ale to nie przyniosło żadnego efektu. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Jestem załamana swoim wyglądem. Chciałam lifting, a mam oszpeconą twarz.
Również nie polecam nici .. totalne dno.
Angelikasc3 Daj znać czy u Ciebie się unormowałoz ja miałam coś takiego .. i pomógł antybiotyk augmentin przez 7 dni 2x dziennie. Już nigdy nie dam się namówić na ten shit
Też miałam robione nici tydzień temu i bardzo tego żałuję. Jestem załamana swoim wyglądem, na twarzy mam dziury i zaciągnięcia skóry i z każdym dniem na jednym policzki coraz bardziej wyczuwalna jest nić a stan skóry wcale się nie poprawia. Osoba wykonującą zabieg zapewnia że to wszystko zniknie, a skóra się ułoży ale minął już tydzień i nic się nie poprawia i boję się że tak już mi zostanie. Chciałam poprawić wygląd a się oszpeciłam.
Dziewczyny, które piszą o powikłaniach, macie swoje prawa i możecie ubiegać się o zwrot poniesionych kosztów i odszkodowanie. Róbcie zdjęcia, zbierajcie dokumentację medyczną, idźcie do innego lekarza po opinie, zróbcie USG tkanek miękkich czułym aparatem. Mało się o tym mówi ale klienci medycyny estetycznej mają swoje prawa a kliniki wykupione polisy ubezpieczeniowe.
Ja też mam powikłanie po nici
Proszę napisz jak potoczyła się sprawą dalej. Uzupełnienie trwałego ubytku nietrwałym kwasem hialuronowym to żart. Lekarz moim zdaniem powinien Ci przeszczepić tłuszcz w to miejsce. Sprawa brzmi poważnie, w zasadzie powinna znaleźć swój finał w sądzie jeśli lekarz nie naprawił swojego błędu
Prosze niech Pani napisze u kogo taki efekt.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.