Witam , 3 dni temu mialam zalozone nici haczykowate ( po dwie na strone ) aby uniesc chomiki I zmniejszyc nieco podbrodek . Po zabiegu twarz Bardzo obolala , nie moge otworzyc szeroko buzi ( ciagnie zwlaszcza po prawej stronie ) , po ktorej Zaraz po zabiegu nastapil obrzek ( chyba obrzek ) Jest asymetria jesli chodzi o policzki - nie wiem Czy to obrzek Czy cos zle poszlo . Sa tez nierownosci I zaciagniecie skory ( dolek ) zwlaszcza po prawej stronie . Czy to normalne ? Czy mozna usunac nici lub poprawic ten stan ?
No jak ci wypełnili nierówności kwasem to wygląda to już dobrze ☺️.
Czekaj więc do rozpuszczenia, pij kolagen i bądź dobrej myśli.
Efekty po kolagenku standardowo po 3 miesiącach, ale ja u siebie zauważyłam dużo wcześniej. Po miesiącu już było lepiej, po 2 baaaardzo lepiej ☺️.
Kolagen jest sensowny, bo skóra produkuje go mniej, więc trzeba go dostarczyć, a żadne kremy nie są w stanie wniknąć tak głęboko, dlatego podanie od wewnątrz jest jedynym rozwiązaniem.
Szkoda, że kosmetyczki o tym nie mówią, ale wiadomo, nie korzystałabyś wtedy z ich usług.
Ja się zagłębiłam w temat, gdy efekt po niciach był fajny przez 4 miesiące, potem odniosłam wrażenie, że znowu jestem w punkcie wyjścia, napięcie znikło i doszłam do tego, że skóra wiotczeje przez brak kolagenu, więc....i tak jestem już na kolagenie.
Uważam, że żaden zabieg nie są ci takich efektów jak to.
Katappp, może ty masz nici te hialuronowe❓ one faktycznie szybciej się rozpuszczają.
Napisałam wczoraj do tej mojej kosmetolożki w Twojej sprawie i pozwoliłam sobie podesłać jej zdjęcia dla zobrazowania sytuacji.
Napisała, że za płytko podane, ale możesz faktycznie to uciskać i rozmasowywać, wtedy jakby wciśniesz je głębiej i nie będzie to tak widoczne.
Co do wyciągania to ona nie poleca, bo wymaga to nacięcia , a to może oznaczać bliznę. Lepiej poczekać do samoistnego rozpuszczenia.
Hmm mi mówiła że te rewitalizujące od 6-max 8 miesięcy ale “efekty” powinny trzymać 1,5-2 lat .. nie wiem za bardzo jakie efekty bo jedyne jakie zauważyłam to na 5 dzień po założeniu jak jeszcze była lekka opuchlizna , trwały tylko jeden dzień a później wszystko siadło i przyniosło same negatywne skutki. Dziękuję kochana , z pewnością kupię. Na chwilę obecną to wygląda tak. Dali tam kwas hialuronowy
I była zrobiona rf mikroiglowa ..
Spróbuj może to rozmasowywać. Może wciśniesz to głębiej między tkanki i nie będzie to tak widoczne.
Poniżej moja druga wypowiedź.
Katappp, no wygląda to źle, będę szczera.
Nici rozpuszczają się do 2 lat, tak mi powiedziała moja kosmetolog.
Zamiadt nici to zaczęłam pić kolagen rybi w proszku.
Tobie też polecam, serio, bo 2 miesiącach skóra jest zdecydowanie lepsza, gładsza, zmarszczki też spłycone.
No serio, gdybym wiedziała wcześniej o takich właściwościach kolagenu to nici bym nie robiła.
Kup sobie kolagen.
Mówię ci.
Ja kupuję na all**EGR***o (wiesz, o co chodzi) Kolagen rybi.
Włosy, skóra, wszystko zaczyna być sprężyste ☺️
Inka476 tak one są totalnie skopane tzn źle założone .. mam potwierdzenie od dwóch lekarzy ale podobno to ma się wyrównać kiedy się rozpuszcza.. a teraz muszę z tym chodzić do 6 msc .. robiłam u Pani kosmetolog .. nie polecam ..chociaż czytałam o przypadkach ze lekarz robił i też beznadziejnie .. to jest mój pierwszy i ostatni raz jeśli chodzi o nici .. cud że miałam tylko dwie …jak się czegoś nie umie robić to się nie powinno tego oferować a jeśli już to ponieść konsekwencje i zwrócić chociaż za nieudany zabieg..ale jak widać czasami chyba pieniądze przemawiają za człowiekiem..
Katappp, po 2 miesiącach to trochę średnio wygląda. U mnie nici się układamy 3 miesiące, ale czułam tylko naciągnięcie, natomiast nie były one widoczne tak, jak u Ciebie.
Bo tutaj ewidentnie je widać.
Może masz za płytko założone 🤔
U mnie Pani aplikowania głębiej, bo mówiła, że przy zbyt płytkiej lokacji będą one przebijać przez skórę.
Miałam tak samo, ale podobno to normalne, że jest ten efekt ciągnięcia.
Po tygodniu będzie lepiej, nierówności znikną.
U mnie dopiero po 3 miesiącach wyglądało wszystko normalnie, ale byłam uprzedzona, że tyle trwa układanie nici.
Witam, proszę napisać czy wszystko się wyrównało i w jakim czasie...pozdrawiam
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.