Jak mozna usunac twarda przebarwiona skore wybrzuszona taka jak narosl na stopie przy kostce
Jeśli chodzi o siadanie na nodze, bywa, że siedzę "po turecku" ,ale wtedy do ziemi stykają obie stopy, a ta narośl jest tylko na jednej. Poza tym takie siadanie nie trwa ciągle. Ale wezmę to pod uwagę na przyszłość i będę dodatkowo coś podkładać :) Po paru latach, mimo różnych zabiegów, nadal jest ta narośl, dodatkowo pojawiła mi się podobna skóra na nadgarstku. Zauważyłam, że przy stosowaniu postu Dąbrowskiej, to na kostce bardzo zmalało i zmiękło. Po dwóch miesiącach po zakończeniu, jest znowu jak wcześniej :(
A siadacie na nodze? Ja dwa lata się zastanawiałam, co to jest i skąd się wzięło i przez przypadek odkryłam, że mam to w miejscu, w którym stopa dotyka krzesła. Staram sie tak nie siadać lub podkladać coś miękkiego pod stopę, smaruję kilka razy dziennie kremem i jest nieco lepiej. Obstawiam, że skoro skóra powoli i długo rogowaciała to i długo pomęczę się z usuwaniem tego problemu.
Cześć, przez jakiś czas miałam spokój po zastosowaniu maści i kremów ale na nowo sie pojawiło więc poki co nie zlikwidowałam tego
Cześć stosowałam przez jakiś czas maści złuszczające i nawilżające oraz cirkogel 40% i pomogło ale po jakims czasie na nowo sie zrobiło, póki co nadal mam to i niemam pojęcia czym to na stałe zlikwidować
Witam. udało Ci się jakoś to zlikwidować bo mam to samo i już na drugiej zaczyna mi się robić
Udało się jakoś to zdiagnozować? Mam to samo i niestety próbowałam już różnych maści i kremów
Proszę zatem o jeszcze jedno zdjęcie ale bardziej z boku stopy
Jednak chyba coś innego, to jest wyraźnie narośl na powierzchni skóry, niczym nie zespołowej ze stawem, więc jakim sposobem płyn stawowy mógłby tam się dostawać. ..
Z tego ci widać i jest opisane wskazuje , że jest to ganglion
Ganglion to taka wypustka stawu, w której gromadzi się płyn stawowy
Wiem nie wygląda to za ładnie no ale cóż poradzić dziwne że dermatolodzy nawet nie umieją pomoc . Może już taka uroda nie ma zbytnio informacji o tym
Ja też. Mam już trochę opsesje na tym punkcie. Zastanawiam się może jakiś zastrzyk z botoksem. Nawet w Lato nie można w butach odkrytych wyjść
Hej, Mi zniknęło i znowu za trochę to samo, nie mam pojęcia czym to jest spowodowane
Dziękuję za odpowiedz ☺ A u mnie dosłownie nic nie pomaga ani maści z mocznikiem ani preparaty zluszczajace ani nawilżające. Pomaga może na chwilę a potem znów twardnieje ta skórka.
Byłam dwa razy w sumie u dermatologa i stwierdził że mam smarować maścią z mocznikiem jedną mi nie pomogła a potem przepisała cerkogel 40procentowy.troszke pomogło ale po miesiącu znowu po zaprzestaniu smarowania to samo.dalam sobie z tym spokój i nawilżam tylko balsamem póki co lekko zeszlo
Witam, mam dokładnie to samo na kostce, od kilku lat. Proszę o wiadomość czy jakiś lekarz na to zaradził? Czy dostała Pani jakąś informację co jest przyczyną? Pozdrawiam.
Witam od jak dawna zmiana trwa? Było coś stosowane z maści?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.