Witam . 15 lat temu poddalam się zabiegowi powiększenia ust . lekarz miał użyć kolagenu który miał się wchłonąć po 6 miesiącach . usta zostaly cały ten czas duże co szczególnie mi nie przeszkadzało .ostatnio jednak Poddalam się badaniu Eco i okazało się ze w usta mam wstrzykniety płynny silikon który chciałabym usunąć . chciałabym wiedzieć kto takim zabiegiem mógłby sie zająć jaki byłby koszt...myślę o usunięciu silikonu oraz modelowaniu ust.pozdrawiam
Czy udało się Pani dotrzeć do takiego lekarza który podjął się tego?
Hej, I jak miałas już operacje? podejrzewam ze ja mam podobny problem. Please napisz i podziel sie wskazowkami **********. Pozdrawiam
Anonim
Napisz po zabiegu co było robione i jak się czujesz.
Trzymam kciuki
Dziekuje bardzo za odpowiedz . mimo że silicon był zabroniony myślę jednak ze został mi wstrzykniety właśnie silikon . osoba która wykonywała usg stwierdziła że daje bardzo charakterystyczny obraz. Jestem już umówiona na piątek na usunięcie chirurgiczne . o dr de santis dużo słyszałam ..specjalizuje się on w laserze co daje mierne skutki jeśli chodzi o silikon . skonsultowalam się z dwoma lekarzami i stwierdzili że jedyna opcja jest chirurgiczne usunięcie .
We Włoszech dosyć popularny był poliakrylamid "pod nazwą handlową Bioalcmid lub Aquamid,odświeżony obecnie w nieco innej postaci "min stosowany, celem powiększenia piersi. Plynny silikon jest prawnie zabronionym preparatem więc wątpię czy mamy z nim do czynienia.
Poliakrylamid potrafi po wielu latach krystalizować lub się upłynniać .Sporadycznie daje to objawy opisywane przez Panią. Jednak najczęściej jest to związane z nadkażeniem preparatu.
Proszę udać się do najbliższego gabinetu chirurgii plastycznej lub skierować swoje kroki do Modeny do prof. De Santisa. Ma on olbrzymie doświadczenie i dysponuje technologią która w niektórych przypadkach jest pomocna.
Anonim
To chyba jest problem.Napisz później czy udało Ci się go rozwiązać.
Życzę Ci powodzenia
Usta puchna gdy jest bardzo gorąca ..nie wiem czy jest to związane z silikonem..
Witam,
Konieczna jest osobista wizyta, proponuję przesłać wyniku badania ********
Pozdrawiam
Dr Jerzy Chęciński
Anonim
Czy czujesz jakieś dolegliwości? Jeśli nie to może nie ruszaj ,możesz narobić sobie więcej problemów niż myślisz.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.