Witam. Jestem kilka tygodni po operacji powiek górnych i dolnych i nie wiem co myśleć.... Na bliznach z zewnętrznej strony wyszły bolące grudki, które oczywiście uciskam kilka razy dziennie zgodnie z zaleceniami. Pod obiema dolnymi powiekami widoczne nierówności tak jakby nie do końca usunięta była tkanka tłuszczowa. Na prawej dolnej powiece zakładka jakby za mocno sciśniety był szew. Kontaktowałam się z kliniką w której wykonany był zabieg -mam się uzbroić w cierpliwość i uciskać. Do tego wszystkiego jedno oko jest mniejsze od drugiego. Oczywiście uciskam i będę to robić przez następne tygodnie ...miesiące. Nie wiem jak długo. Czy to pomoże? Czy poprzez uciski tkanka tłuszczowa pod dolnymi powiekami się "wchłonie" ??? Proszę o radę.
Kilka tygodni to znaczy ile? tez mialam ten zabieg i jezeli jest ponad miesiac to zbyt dlugo sie goi
Nie, nic takiego się nie działo. Tzn przekrwienie i suchość mam do tej pory. Czasami jak wracam wieczorem po pracy to strasznie pieką i są zaczerwienione. Ale uznaje to za normalną rzecz po korekcji dln i grn powiek i po prostu czekam na poprawę. Niestety różne źródła różnie podają i rzeczywiście jakby się na tym opierać to człowiek by zwariował. Na pewno bzdurą jest, że gojenie trwa 2 tygodnie.Pisały do mnie dziewczyny na priv i faktem jest, że czasami gojenie trwa nawet do roku. Także jest szansa dla nas :)Aczkolwiek korekcie raczej się nie poddam bo nie chce przez to przechodzić jeszcze raz. To był koszmar.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki.
Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.
Witaj Effi.
Moje powieki na szczęście nie były wywinięte. Mam zastrzeżenia co do ich wyglądu po operacji, ale nigdy się nie wywijały. U mnie pozostał problem zrostów na końcach blizn. Pod jedną dolną powieką jest on mocno widoczny i myslę, że uciskanie niewiele juz pomoże. Uwazam,że powinnaś koniecznie skonsultować to ze swoim chirurgiem. To raczej nie jest normalne, że powieka się wywija...
Dziękuję za odpowiedź. Również pozdrawiam
Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.
Witam,
Proszę stosować się do zaleceń lekarza, który przeprowadzał zabieg. Natomiast, jeśli ma Pai jakieś wątpliwości proszę zasięgnąć opinii innego lekarza.
Pozdrawiamy
Dziękuję bardzo panie Doktorze.
Pozdrawiam serdecznie
Dzień dobry.
Cierpliwość popłaca - trzymam za Panią kciuki.
Pozdrawiam serdecznie.
Dr Bartłomiej Zoń
W drodze wyjaśnienia. Post pisałam ok dwa tyg po zabiegu a został zamieszczony teraz czyli prawie 3 tygodnie później. Sytuacja od tego czasu się poprawiła. Tkanka tłuszczowa na dolnych powiekach w pewnym stopniu się " wchłonęła" , ale nadal pod pewnymi kątami jest widoczna. Zrosty na bliznach zmiękły ale są wyczuwalne.
Przy korekcie powiek górnych i dolnych zmienia się całkowicie wyraz twarzy. Trzeba się na nowo zaakceptować....
Dam znać za parę tygodni czy udało mi się rozmasować zrosty,czy blizny stały się mniej widoczne i czy tkanka tłuszczowa się "wchłonęła"
Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Hej,
a gdzie się operowałaś?
Proszę Cię o info na priva jeśli nie chcesz pisać tego na forum :)
Witam.
Trudno cokolwiek sensownego powiedzieć , nie widząc tego.A zatem trzeba się udać do innego lekarza.
Jastrzębski Janusz
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam
Dzień dobry.
Polecam stosować zalecenia pooperacyjne. Ewentualnie, jeśli ma Pani wątpliwości, udać się osobiście do innego specjalisty chirurga-plastyka na konsultację.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.