Witam. Czy to jest normalne że 2 miesiące po plastyce powiek dolnych oczy po nocy są zapuchniete? Przed zabiegiem nie puchly. Efekt jest również słaby. Czy jeszcze jest szansa że wszystko się wygładzi ? Po jakim czasie można wykonać ewentualną poprawkę? Pozdrawiam.
Tak, już powieki ładnie się wygoiły :) także faktycznie to była kwestia czasu .
Teraz z całą pewnością mogę stwierdzić, że to co się pisze o czasie rekonwalescencji, tj. że trwa on po plastyce powiek dolnych z reguły 2 tygodnie to jest tylko bardziej teoria bo praktyka, zarówno teraz już moja jak i innych osób, które ją przeszły potwierdza, że na całkowite wygojenie potrzeba dużo więcej czasu. U mnie akurat dodatkowym czynnikiem jest choroba Hashimoto, która powoduje, że ja i tak mam problemy z krążeniem limfatycznym w okolicy oka więc to też wydłużało okres gojenia się powiek
Czy opuchlizna ustąpiła ?
Anonim
Czy masz na myśli taki bananik pod rzęsami? Ja też coś takiego miałam i nawet obawiałam się ,że to już zostanie ,ale po ok.2 miesiącach wszystko znikło .Inni tez mieli ,ale znikanie następowało w różnym okresie czasu a więc jest to sprawa indywidualna .
Jeśli oprócz tego masz jeszcze taką ogólną opuchliznę powieki to może rzeczywiście masz zastój limfy ,przeczytaj moje powyższe posty i rób to co napisałam .Pamiętaj też ,że kobiety często przesadzają pisząc jak to cudownie u nich wszystko wygląda , często nawet po 2-3 dniach od zabiegu piszą ,że nie ma żadnej opuchlizny a blizny są niewidoczne .W takie bajki mogą uwierzyć osoby ,które nie mają pojęcia o takim zabiegu ,również lekarze przyczyniają się do frustracji pacjentek pisząc na swoich stronach ,że rekonwalescencja trwa 7 dni a potem pacjentka jest załamana ,bo mija miesiąc a ona wciąż czuje dyskomfort .Rekonwalescencja trwa niestety kilka miesięcy ,ale na szczęście nie jest to widoczne dla innych ,wiemy o tym tylko my.
Witam,
pytanie do osób które robiły sobie plastykę powiek dolnych , jak długo się u Was utrzymywała opuchlizna w okolicy oka??? chodzi mi o taki obrzęk limfatyczny pod linią rzęs na całej ich długości, ja coś takiego właśnie mam i jestem 12 dzień po tym zabiegu
A czy ktoś z Was miał np wycinane poduszeczki tłuszczowe a potem lekarz zaszywał wam tą dziurę wewnątrz rozpuszczalnymi szwami??? I jeśli tak to jak długo wyczuwalne były te szwy pod skórą, wręcz mam wrażenie , że je widać, taki pasek mi idzie przez całą powiekę... ????
Dość dziwne te moje objawy a zwłaszcza opuchlizna jakby jakiś zastój limfatyczny faktycznie... po takim czasie dziewczyny już zwykle piszą , że opuchlizny prawie nie ma a ja zamiast lepiej to chyba gorzej wyglądam....
Anonim
Nie , nie musisz się tym martwić,ale to prawdopodobnie jest przyczyna puchnięcia powiek . Blizny w głębi pod powieką jeszcze się nie zagoiły.Masuj powieki ,bo prawdopodobnie porobiły się zastoje i zrosty i musisz pomóc im się rozejść , zobaczysz jak to szybko ustąpi.
Tak, stosowałam się do zaleceń doktora i robiłam okłady, a po zdjęciu szwów masowalam. W niektórych miejscach wyczuwam delikatny ból. Mam się tym martwić? Pozdrawiam
Anonim
Jest nadzieja ,że jeszcze trochę wygląd się poprawi ,ale już niewiele.Czy robiłaś po zabiegu zimne okłady?Czy gdy uciśniesz powieki to wyczuwasz jeszcze ból?
Możesz usprawnić przepływ limfy i zluzować wewnętrzne zrosty ,które mogą być przyczyną puchnięcia powiek poprzez masaż dolnych powiek.Trzeba w tym celu położyć palce wskazujące na powiekach ,lekko ucisnąć i wykonywać maleńkie ruchy okrężne (kółeczka) nie odrywając palców.To naprawdę czyni cuda.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.