Witam, Pod oczami mam takie jakby dołki między powieką a policzkiem (nie są to typowe worki pod oczami) - zdjęcia w załacznikach. Mam dokładnie to samo co Pani Hanna Lis - zdjęcie w załączniku. Bardziej przypomina to jakbym nad policzkiem miała napuchnięty fałd skóry przez co pod nim tworzy się nieestetyczny dołek. Powstaje kreska dzieląca policzek na dwie części. Twarz cały czas wygląda przez to na zmęczoną. Jeśli chodzi o podjęte próby leczenia to miałam kilka razy wstrzykiwany kwas hialuronowy - po nim było jeszcze gorzej. Raz wstrzyknięto mi pod prawym okiem odrobinę hialuronidazy - bez efektu. Dwa lata temu założono mi pod każdym okiem po 5 nici PDO, po których nie było żadnego efektu. Chodziłam na masaże drenujące, które też nie przyniosły poprawy. Rok temu kilka razy wstrzyknięto mi środek zmniejszający opuchnięcia pod oczami. Nazywał się Eye Bag Solution, ale również nie przyniósł żadnej poprawy. W tym roku zastosowano ultraformer III, który rownież nie przyniósł nawet minimalnej poprawy. Mam 27 lat. Robiłam badania pod kątem choroby nerek ale wszystko jest w porządku. Badania z krwi mam dobre. Mam jedynie podwyższony cholesterol. Ogólny stan zdrowia również jest dobry. W internecie znalazłam informacje, które jednoznacznie wskazują że mam pod oczami 'malar bags', festoons. Oto strony z internetu: ***************************** Znalazłam zdjęcia kobiet, którym lekarze poprzez wstrzyknięcie jskiejś substancji usunęli te dołki i mają teraz ładne równe policzki - w załączniku dodałam dwa zdjęcia. Niestety była to zagraniczna strona i nie wiem kto wykonał te ostrzyknięcia. Szukam zabiegu, który będzie małoinwazyjny i przyniesie trwały efekt i nie pozostawia dużych blizn, ale jeśli rzeczywiście taki nie istnieje, w co wątpię, to nawet poddałabym się zabiegowi chirurgicznemu ale tylko i wyłącznie takiemu, który wykonywany jest metodą przezspojówkową. Od kilku lat poszukuję lekarza, który pomoże mi się pozbyć tego problemu. Pisałam dziesiątki maili do lekarzy od medycyny estetycznej i chirurgów plastycznych z całej Polski. Zawsze kończyło się tymi słowami 'Proszę przyjechać na konsultację' i tak jeździłam przez pół Polski, żeby usłyszeć, że nie wiadomo co z tym zrobić... wydałam mnóstwo ciężko zaoszczędzonych pieniędzy, żeby w końcu ktoś mi to usunął, a tutaj jak zwykle wielkie rozczarowanie. Zawsze wychodzę z tych konsultacji ze łzami w oczach i poczuciem zmarnowania czasu i zgaszenia mojej nadzieji... Dlatego proszę Państwa o konkretne propozycje. Po załączonych moich zdjeciach można już stwierdzić , czy jesteście Państwo w stanie usunać mi te dołki czy nie. Jeśli byłby ktoś z Państwa w stanie zlikwidować mój problem, to chętnie przyjadę na konsultację żeby omówić szczegóły. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Jestem już na prawdę załamana wszystkimi nieudanymi próbami. Z wyrazami szacunku, A.
Mroczex kup odpowiednią ochronę przeciwsłoneczna. Kup 100, jest ogromne ryzyko przebarwień
Tropokolagen miałam 4 razy ale zaraz w minutę po tropokolaganie laser mam dwa tropo podawane naprzemiennie matrix i knee i refka na drugim tropokolaganie byla . Jeszcze mam opuchliznę po laserze też .
Ile minęło od lasera? Ile razy miałaś podany tropokolagen? Może u CIebie Mroczex lepiej działa bo nie miałaś operacji...Do tej pory jeszcze czerwieni mi się skora na malarach po laserze. Mi pomogł ten laser na cienie pod oczami, które powstały po operacji. Nigdy nie miałam sinego w tym miejscu.
Doktor mi najpierw podała tropokolagen a potem bezpośrednio po laser w Malar baksa boli wyglądasz okropnie potem ale dzisiaj jest mega.
Mroczex jesteś moją motywacją. Widząc Twoją poprawę wierzę,że i mi się uda. Zaraz po weekendzie umawiam się na laser. Jedyny zabieg,którego jeszcze nie miałam chyba.
Ja też miałam stwierdzone Hashimoto niedoczynność tarczycy ale nigdy nic z tym nie robiłam i poszłam zrobić usg tarczycy i wyszło że nie mam żadnych tych przypadłości może być lekka niedoczynność początek . A angiolog nic nie powiedział że na twarzy to może doszło do uszkodzenia maszyn limfatycznych jakimś zabiegiem mogę mieć uwarunkowania genetyczne nic nie pomógł :/
U mnie jest tarczyca, nie wiem czy to może być problemem. Mam stwierdzone Hashimoto. Co Tobie powiedział andiolog? Ja usłyszałam tylko, że nie ma lekarstwa na zastoj limfy. Robi się uciski bandazowe i tyle. Madaz polecał...
Angiolog też mi nie pomógł :)
Zrobiłam jeszcze usg tarczycy tsh biorę cały czas te leki o których pisałam radio dwa razy w tygodniu i laser tylko pod oko masaże kobido . Naprawdę robię już wszystko mam wrażenie że jest lepiej .
Hej, w świetle dziennym tez wyglada okropnie. W łazience jak robie zdjecia wyglądam jakbym miała dziury w policzkach. Mroczex widziałam wcześniejsze Twoje zdjęcia i jest ogromna poprawa. Zazdroszczę, ze nikt nie zdecydował się Wam robic operacji. Po operacji jest bardzo źle, wcześniej nie było tak. Byłam wczoraj u andiologa, mówił, że nie spotkał się jeszcze z nikim kto ma opuchniecia tylko pod okiem, ze zazwyczaj dotyczy to kończyn górnych lub dolnych. Nic nie pomógł. Lekarz od naczyń krwionośnych i limfy....
Po tropokolagnie zawsze rano przez pierwszy dzień nawet dwa jest gorzej on się musi ułożyć dlatego zakaz wysiłku fizycznego jest 0 siłowni i sauny. Ja bym zrobiła wam zdjęcia ale miałam CO2 robione po tropokolaganie więc wyglądam jak laleczka chucki 😂 jak zejdzie opuchlizna po laserze zrobię zdjęcia rano. Ale ja widzę zwłaszcza w szybie piekarnika że jest duzooooo dużo lepiej bo najgorzej je widać zawszew ciemnych powierzchniach szybą samochodu źle doświetlona łazienka która niestety posiadam :/
Dziewczyny czy po tropokolegenie zalecany jest poranny madaz drenujacy? Wczoraj mialam podany pod oczy i mam wrażenie, że woeksza opuchlizna
Mam chyba zakaz dodawania zdjec....
Mroczex poważnie wyglada to świetnie, działa. Ja też wczoraj miałam podany tropokolagen. Nie widzę poprawy. Dziewczyny możecie pokazać jak wyglądają malary odrazu po przebudzeniu w świetle dziennym? Mnie najbardziej to martwi. W ciągu dnia zawsze jest lepiej. Mój stan 2 minuty po pobudce
Hej :) ja robię laser raz do roku, RF też raz w roku na skórę rewelacjy, na malary nie działa. Może jedynie takie wizualne wrażenie lepsze bo macie napięta buzię ale nie zlikwiduje malarów. Ja jestem drugi raz po tropokolagenie mam wrażenie że z jednej strony zaczęły się zmniejszać ale wolę nie zapeszać bo równocześnie zrobiłam zabieg Plasmoo Skincells wiec może to wizualny efekt napięcia skóry. Ogólnie po trzecim zabiegu można próbować coś ocenić - jeśli minimalnie się zmniejszyły to moja Pani doktor mówi aby robić dalej. Jeśli nie drgnęły tzn że na mnie nie działa.
Wysyłam. Linka do tego kremu . Byłam wczoraj u doktor znowu tropokolagen i laser Co2 w same malary wyglądam dzisiaj nienachalnie 😂a idę do pracy :) jak klaun z filmu To 😂😂
Mroczex wykropkowało Twoja wiadomość
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.