kantoplastyka z blefaroplastyką

Anonim
DawidKf
Poznań · Utworzono: Wczoraj 07:58 · Ostatnia odpowiedź Wczoraj 08:03

Dzien dobry. Blisko 2 lata temu przeszedlem zabieg korekty powiek dolnych. doktor dodatkowo wykonał zabieg kantoplastyki. Niestety zabieg sie nie udał. Wystapily powiklania w postaci odwinietej powieki z prawej strony i przy lewym oku jaby nie trzyma podszycie miesnia przez co jest obwieszony. Niestety to nie koniec problemow, przez zabieg kantoplastyki twarz wyglada nienaturalnie, co niestety widac. Po blisko 2 latach nadal mi to przeszkadza, niestety nie zastaje to bez wpływu na codzienne zycie, tzn relacje z ludźmi. Często spotykam sie z dość nieprzyjemnymi dla mnie reakcjami na mój wygląd. Doktor który wykonywał zabieg (plastyk) twierdzi ze może odwrócić efekt kantoplastyki. Po konsultacji z chirurgiem okulistą dowiedziałem sie ze powrót do poprzedniego wyglądu przez zmiany anatomiczne jest niemozliwy. Nie wiem kto ma racje, nie wiem czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji. Z jednej strony najchetniej bym to tak zostawił, z drugiej pop prostu przeszkadza to w normalnym codziennym, wszedzie ma sie kontakt z ludzmi, kazdy chce, ma prawo wyglądać naturalnie, normalnie. Widzialem ze na forum często wypowiadaj sie lekarze, prosilbym o wyrazenie swojej opini. Jeżeli jest ktoś, kto miał podobny problem to również, Chociaz to pewnie mało prawdopodobne.

1 komentarz

Reklama
  • Anonim
    DawidKf
    Wczoraj 08:03

Przepraszam za kilka błędów, ale nie potrafię edytować postu..

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać