Czy to normalne ? 17 dni po plastyce powiek dolnych i górnych ?

Anonim
Agulka4480
Wrocław · Utworzono: 7 paź 2024 · Ostatnia odpowiedź 24 paź 2024

Witam. Zrobiłam 2 tygodnie temu plastykę powiek dolnych i górnych. Niestety powieki dolne nie domykają się i są mocno odchylone. Mimo masażu , natłuszczania , ćwiczeń z mruganiem aby pobudzić mięśnie nie widzę żadnej poprawy. Myślę, że zostało wycięte zbyt dużo skóry. Oczy już zaczynają piec i boleć mimo, iż śpię po nawet 10 h. Poza tym czuję się mocno *********. Wyglądam strasznie, nie mogę patrzeć na siebie w lustrze. Oczy zawsze dodawały mi urody mimo, że miałam opadające już dość mocno powieki górne. Lekarz zasugerował żebym zrobiła również dolne za jednym zamachem bo później będę żałować. Miałam przemyśleć czy chce tylko górne czy również dolne. Zdecydowałam się na plastykę obu czego teraz bardzo żałuję. Lekarz uspokaja mnie, że wszystko jest w porządku i zaleca masować i natłuszczać. Dał mi dodatkowy tydzień zwolnienia. Ja natomiast czuję się fatalnie. Boję się, że nic się nie zmieni. Psychicznie wysiadam. Dodam, że koleżanki z pracy (5) ja byłam szósta robiły u tego samego lekarza plastykę i wyglądają pięknie. 2 z nich robiły również dolne. Widziałam zdjęcia przed i 3 tyg po i już wszystko było u nich ok. Nawet tuż po zabiegu oczy wyglądały inaczej niż u mnie. Jaki okres jest potrzebny żeby oczy domykały się całkowicie. Proszę o pomoc bo zaczynam bardzo się martwić. Zdjęcie 1 tuż po zabiegu reszta robiona w piątek równe 2 tyg po zabiegu. Proszę o konkretne odpowiedzi nie wymijające typu proszę zgłosić się do operatora bo już to zrobiłam. Chcę wiedzieć konkretnie czy to się zagoi i powieki będą się domykać czy jest to efekt niewłaściwej metody operacji i wycięcia zbyt dużej ilości skóry. I co można zrobić i kiedy by to poprawić i czy w ogóle się da?

8 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Agulka4480
    24 paź 2024

Pani Karolino ma Pani jeszcze dostęp do tej rolki na insta ? Nikt z lekarzy nie chce się tu wypowiedzieć . Jakby się czegoś bali. Napisałam też do jednego z lekarzy odpisał mi i to dwukrotnie, poprosił o zdjęcia i cisza. Nie komentuje dalej. Mam w listopadzie wizytę w Polanicy u bardzo dobrego chirurga. Zobaczymy co on mi powie. Za chwilę minie 5 tyg. mam wrażenie że jest minimalna poprawa ale tylko minimalna. Wróciłam do pracy w poniedziałek dwa dni wytrzymałam jakoś na 3 pękłam i na każdym kroku chciało mi się płakać . Bo każdy patrzy , pyta. Słyszę już plotki za plecami . Czuję że skończy się to niedługo wizytą u psychiatry. Nie rozumiem dlaczego żaden lekarz tu nie reaguje i nie wypowiada się . Przecież tu chodzi również o ludzkie życie. Tym bardziej że zawsze byłam estetką i wygląd miał dla mnie duże znaczenie. Teraz czuję się ********* a nikt nie reaguje.

• Anonim
    Agulka4480
    14 paź 2024

Niestety nie , i coraz bardziej się martwię i wysiadam już psychicznie. Czuję się strasznie z tymi powiekami. Lekarz mnie uspokaja ale niestety ja nie potrafię być spokojna patrząc na siebie. 😢

• Anonim
    Karolina1lesniewska
    Użytkownik wyróżniony
    14 paź 2024

Hej, i jak, czy jest jakaś poprawa?

• Anonim
    bolo577
    10 paź 2024

Dzień dobry ponownie, dostałam informację że napisała pani do mnie jakąś informację ale niestety nic mi się nie wyświetla tylko że zostało skomentowane

• Anonim
    Agulka4480
    10 paź 2024

Na razie nie chce pisać jaki lekarz mi to robił , on cały czas uspokaja mnie iż wszystko jest w porządku i że potrzeba więcej czasu. A także, że każda pacjentka jest inna i inaczej na każdej się goi. Ja natomiast czuję ewidentnie że to nie jest ok. Bo te powieki ani drgną żeby wrócić na swoje miejsce. Mam duże gałki oczne. Wyglądam teraz jak z horroru. Gdybym mogła cofnąć czas w życiu bym się nie zdecydowała. Wolałam smutne spojrzenie przez opadające powieki górne niż wytrzeszcz jaki mi zafundowano za niemałe pieniądze. Jeśli nic tu się pozytywnego nie zadzieje po dłuższym czasie na pewno ku przestrodze dodam imię i nazwisko lekarza operatora 😢

• Anonim
    Karolina1lesniewska
    Użytkownik wyróżniony
    9 paź 2024

A kto robił Ci operację ?

• Anonim
    Karolina1lesniewska
    Użytkownik wyróżniony
    9 paź 2024
    Najlepszy komentarz

Hej. Właśnie dziś wyświetliła mi się jakaś rolka na insta, pani miała podobny efekt jak Ty i stwierdzono, że zostało wycięte zbyt dużo skóry.

• Anonim
    Agulka4480
    8 paź 2024

Błagam lekarze wypowiedzcie się bo zaczynam wysiadać psychicznie , czuję jakby ktoś odebrał mi wszystko 😭 Mój pierwszy makijaż zrobiony dziś . Wstawiam dwa zdjęcia przed i po korekcji. Jak również dwa sfiltrowane przed i po. Błagam o pomoc. W poniedziałek muszę wrócić do pracy a czuję się w tym momencie jak wrak! 😭

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać