Minęło 3 tygodnie od plastyki powiek, jedno oko jest mniejsze, czuję opór podnosząc powiekę. Czy może to być spowodowane obrzękiem? Czy jest możliwe aby został uszkodzony mięsień dźwigacz powieki? Co to może być?
MikaMiki i jak z pani asymetria?
Witam jestem ciekawa czy asymetria ustąpiła? I po jakim czasie, pytam ponieważ jestem tydzień po operacji i też mam asymetrię. Boje się że tak zostanie.
Jestem 6 tyg po zabiegu. Mam podobny problem . Jak u Pani się to zakończyło ?
Blizny nie były smarowane niczym.
Przez pierwszy tydzień okłady co półtorej godziny z zimnego lodu w torebkach. Antybiotyk w żelu przez dwa tygodnie. Ale proszę mi uwierzyć, że przez dwa miesiące byłam przerażona, nad lewym okiem był siniak, który długo nie schodził. Teraz sama nie wierzę w efekt. Pani Sylwio ja mam 41 lat w marcu u inaczej podchodzi się do wszelkich ingerencji chirurgicznych w wieku 24 lat, a inaczej po 40. Proszę jeszcze o trochę cierpliwości, jeżeli asymetria się utrzyma, proszę rozmawiać z Pani doktorem.
Imponujący efekt :) czy masowana pani blizny? Smarowałaś czymś?
5 dni po
Opór był 6 do 7 tygodni, efekt ostateczny po 2 miesiącach. Przesyłam zdjęcia.
Pani Kasiu, czy ten opór przy podnoszeniu także utrzymywał się do dwóch miesięcy? Kiedy osiągnęła Pani ostateczny zadowalający efekt?
Ja miałam plastykę powiek w czerwcu, takich nerwów i strachu, gdyż chodziło o twarz nie miałam wcześniej.Wiadomo,to twarz, nie da się później nic ukryć. Kolezanka powiedziała, że to taki zabieg w przerwie na Lunch i szybko się goi. Mój lekarz operował mi już dwa razy piersi, ufam mu bezgranicznie ale mimo wszystko nerwy i strach był okropny. To nie jest zabieg w przerwie na Lunch. To poważna operacja. Dwa miesiące miałam siniaki,nie malowałam się. Nie mogłam unosić powiek i patrzeć w górę, tak jakbym czuła ciężkość. Ale teraz... Doktor przy zabiegu wyrównał mi asymetrię twarzy, operację przeprowadził perfekcyjnie. Efekt przerósł moje oczekiwania. Daj powiekom czas. Jezeli do dwóch miesięcy nic się nie zmieni rozmawiaj ze swoim doktorem.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.