Dzien Dobry, Jestem 4 miesiace po operacji czesci chrzestnej nosa. Po tej operacji moje zycie zamienilo sie w koszmar. Nie potrafie cieszyc sie z zycia tak jak przed operacja. Nie mam ochoty z nikim sie spotykac, osoby ktore wczesniej uwazaly mnie za atrakcyjna zerwaly ze mna kontakt. Przed operacja nos byl dosc duzy w czesci chrzestnej. Zdecydowalam sie na opercaje poniewaz zaczal zordzielac sie tak jakby na pol. Po operacji nos jest tak bardzo "obciety" i ma ksztalt rombu. Sa krzywe dziurki, sa one bardzo widoczne, widac mi nozdrza z obu stron. Na dole przegroda nosowa opada i jak sie usmiecham to widac mi tulko taki dlugi pasek na dole, to wyglada okropnie. Dolaczylam zdjecia po operacji i na koncu przed operacja i ostatnie zdjecie nos o ktorym marze. Chcialabym zasiegnac opini czy wogole moge jeszcze pomarzyc zeby zrobic jakas poprawke i miec w miare normalny nos, bardziej okragly i kobiecy (zalaczam zdjecie o jakim nosie marze) I u jakiego lekarza moglabym podjac sie takiej operacji. Z gory dziekuje za pomoc.
Aneta
Według mnie różnica jest ogromna na pozytyw. Wyglądasz dużo lepiej i nosek jest śliczny. Efekt bardzo ładny. Nie widzę tego gdzie dokładnie leży problem i co ci się nie podoba. Nic już nie zmieniaj bo jest dobrze. Kto operował?
Aga, co to za klinika, bo ostatnio też robiłam we Wrocławiu - jestem świeżo po zabiegu (miesiac)- wiec niby wiele może się zmienić, ale mój nos wygląda b. podobnie do Twojego i uważam, że zostałam oszpecona.
Moim zdaniem twój nos po operacji jest świetny! Jest mniejszy, krótszy i ogólnie bardzo ładne się prezentuje. Chciałabym taki :) A jeśli naprawdę ci przeszkadza to poczekaj rok i popraw ewentualnie kwasem hialuronowym. Myślę, że zbyt nisko się oceniasz i masz w głowie jakiś ideal, do którego dazysz. A to źle, nie tędy droga. Masz bardzo ładny nos, może się do niego przekonasz :)
U kogo robiłaś nos ? Powinnaś zgłosić się do operatora na kontrole i zobaczyć co powie. Tylko nie mów na dzień dobry, że Ci się nie podoba ciekawe, czy sama się przyzna. Jeżeli nie, to może lepiej zmienić lekarza. Ja miałam robiony nos i doktor mi powiedziała, że czubka nie będziemy robić, a teraz mam wrazenie ze jest szerszy po operacji. Poczekam z opinia do konsultacji. Ogólnie doktor zrobiła dużo (skrócenie, ścięcie garbu,przegroda), tylko szkoda, że czubek popsuł cały efekt. Mam nadzieje, że przyna mi racje i zrobi poprawkę, bo widziałam jej inne
,, dzieła " i bardzo mi się podobały. Każdy ma prawo do błędu. Czasami ciężko przewidzieć efekt. Ważne żeby dobrze poprawić.
Mnie tez się bardzo podoba Twoj nosek, a mnie ciężko zadowolić :p wcześniej był bardzo długi i nawet trudno byłoby mi wyobrazić sobie idealny efekt po, a Pani doktor wyszło super. Dzieło sztuki. Chyba zawsze jest tak, że jesteśmy za bardzo krytyczni względem własnej osoby. Ja też miałam robiony nos i nie jestem do końca zadowolona ! Kurczę nie wiem czemu Ci się nie podoba. Wyobrażasz sobie jak inaczej mógłby się zmienić ? Jestem pewna,że każdy chirurg plastyczny byłby dumny z takiej pracy, a operator powinien dodać do swojej galerii- mnie by przekonał do siebie takim zdjęciem! Pozdrawiam
To była odpowiedź do postu Anetiny.
Jak dla mnie Twój nos wygląda ładnie, mój po operacji wygląda mniej korzystnie.
Pasuje Ci do twarzy i jest dobrze wymodelowany.
szczerze mowiac , to uwazam ze nos po operacji, ktora pani miala jest ladniejszy ,jest mniejszy ,uwazam ze duzy nos w dzisiejszych czasach do atrakcyjnych nie nalezy ,ktory pani wczesniej miala, i tak to jak na zdjeciach widac ,ulegl skroceniu i pojawily sie bardziej widoczne te dziurki .
Prosimy o informacje kto operował. Ja tez się przymierzam i boje się coraz bardziej. Bardzo prosimy o nazwiska ...
Co za dziwne rzeczy Pani pisze? oczywistym jest ze kazda nawet najmniejsza ingerencja w jakakolwiek partie twarzy zmienia jej wyglad np . wystarczy wyregulowac brwi czy zrobic henne. Nie powinno wiec Pani dziwic, że twarz zmienila oblicze.....
Witam Pani Aneto.Również poddałam się korekcji nosa miałam normalny nos pasował mi do twarzy jedynym problemem był jego koniec i garb mały,kobieta która go operowała tak w nim przerobiła wszystko,że twarz zmieniła zupełnie swoje oblicze, zrobiła wszystko inaczej niż ustaliłyśmy przed operacją skróciła,zadarła na domiar złego jest szeroki aczkolwiek jestem w tej chwili miesiąc po zabiegu.
Człowiek płaci ciężkie pieniądze,a później płacze po nocach. Zamierza Pani poprawiać ten nos,konsultowała się już z lekarzem? Ja kiedy tylko wspomniałam mojej Pani chirurg,że mi się nie podoba i nie za to płaciłam sama zapewniała przed operacją ze to upiększanie i będzie tylko lepiej,a w tej chwili zasłania się tym,że podpisaliśmy umowę i było napisane iż twarz się zmieni tylko ciekawe dlaczego wygląda gorzej niż przed operacją.
Niestety nos jest brzydki, ksztalt widzi sie juz po samej operacji i duzo on sie nie zmienia.
Hey Anetka. Jak sie czujesz ? Czy nos zmienia ksztal?
Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi.
Dzień dobry,
1. na zdjęciach po operacji widać poprawę - nos jest bardziej zbliżony do ogólnie przejętych norm estetycznych dla nosa;
2. Na ostatnim zdjęciu nos ma tak idealnie równe linie grzbietu nosa, że w rzeczywistości takie nosy nie istnieją - nie odważyłbym się moim potencjalnym pacjentom obiecać, że jestem w stanie uzyskać taki wynik operacji;
3. po roku od zabiegu można zgłosić się do swojego lekarza operatora z prośbą o rozważenie "udoskonalenia" wyniku zabiegu - często można to zrobić z zastosowaniem metod mało-inwazyjnych, np kwasem hialuronowym;
Poczekaj jeszcze, nos do roku dochodzi do siebie , wcale źle b to nie vwyglada.
Cześć, na poprawkę i tak trzeba czekać kolo roku, możesz podać pierwszą literę imienia dr który robił ci operacje , ja mam w poniedziałek , pełne gacie.
Szanowana Pani Aneto,
Leczenie jest trudne, ale możliwe zapraszam na konsultację badanie i ustalenie planu leczenia,
Konsultację można umówić telefonicznie z recepcją kliniki tel 508 713 484.
dr Janusz Jaworowski
specjalista chirurgii plastycznej rekonstrukcyjnej i estetycznej
specjalista chirurgii ogólnej
i onkologicznej
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.