W młodości wypadłem z łóżeczka na bok twarzy.Mam nos lekko przekrzywiony razem z kością i taki zarośnięty grubą skórą bok twarzy,różni się od drugiego boku,może mam zapadnięty policzek(kość).Mam też po tej stronie 2-3 mm opadnięty łuk brwiowy(uciska mi oko):także guz ze kości na czole. Co mam robić ,gdzie mam iść. Czy do chirurga twarzo czaszki czy plastyka??
???
Witam,
wady rozwojowe twarzoczaszki powstałe w wyniku urazu w dzieciństwie często wymagają interwencji kilku specjalistów (leczenie zespołowe: chirurg plastyk, chirurg szczękowy, ortodonta-stomatolog). Wstępnie można udać się na konsultację do jednego z tych specjalistów, a on pomoże Panu w zaplanowaniu całego postępowania.
Na stronie ********** jest lista chirurgów plastyków oraz ośrodków chirurgii plastycznej w Polsce.
Leczenie może być długie i uciążliwe, dlatego radziłbym poszukać lekarza w swojej okolicy.
Sporo informacji na temat operacji plastycznych można znaleźć na **********
Zapraszam
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.