Witam. Moim problemem jest duży nos. Czubek jest ogromny :( Chciałabym poddać się operacji. Czy w moim przypadku możliwe jest, że będzie potrzebna całkowita korekcja? Wiem, że zdjęcia dużo nie dadzą, ale chętnie usłyszę chociaż wstępne opinie doświadczonych lekarzy. Wiem, że operacji na pewno się poddam, tylko pytanie kiedy mogę? Miesiąc temu miałam przeprowadzaną inną operację w narkozie.
to mozna wiarygodnie ocenic podczas konsultacji z lekarzem.
pozdrawiam
Piotr Osuch
dziękuję kochana :*
Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.
Dzień dobry.
Moim zdaniem, u Pani, prawdopodobnie, nie jest potrzebna osteotomia, czyli łamanie kości.
Pozdrawiam serdecznie.
Dr Bartłomiej Zoń
Droga Sonya,
usunęliśmy Twój adres mailowy z Twojego posta. Zależy nam na zachowaniu prywatności i anonimowości naszych użytkowników. Adresy mailowe i inne kontakty można wymieniać poza forum poprzez prywatne wiadomości.
Pozdrawiam serdecznie
Emka
xxxxxxxxxx@gmail.com ?
podaj proszę adres mailowy, napiszę wiadomość prywatną
Jesteś po operacji? Może mogłabyś coś o tym opowiedzieć? Właśnie boję się tego, że coś może pójść nie tak, przeraża mnie też myśl o jakiś krwotokach z nosa po operacji itd. :( ale niestety mój nos to dla mnie duży kompleks. Dziękuję Tobie i również życzę wszystkiego dobrego:*
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Ma Pan rację, ten garbek też powinien być poddany korekcie, chociaż przeraża mnie jeszcze trochę łamanie kości. Pozdrawiam serdecznie:)
To nie rób tego więcej i noska też nie ruszaj, bo to zawsze duże ryzyko (wiem coś o tym!). Ciesz się młodością i urodą - reszta jest tylko w Twojej głowie. Wszystkiego dobrego! :)
Naturalnie mam duże usta, ale 9 msc temu wstrzyknęłam 1 ml. Teraz już nic prawie nie ma, a powiększyłam właśnie ze względu na ten nos, a raczej kartofelka... :/
Sonya... jesteś piękną kobietą, nie ruszaj nosa! Jeśli mogę coś zasugerować to moim zdaniem na jeszcze korzystniejszy wygląd mogą mieć wpływ usta. Zdaje się, że są powiększone? Jeśli tak to nie rób tego więcej, z mniejszymi będziesz wyglądała lepiej.
Dzień dobry.
Odstęp pomiędzy kolejnymi znieczuleniami ogólnymi (tzw. narkoza) - planowymi - powinien rozsądnie wynosić rok.
Co do nosa - ocenia się Pani zbyt surowo. Natomiast technicznie jest oczywiście możliwe zmniejszenie samego czubka nosa oraz usunięcie niewielkiego garbu grzbietu - tak, aby poprawić wygląd nosa i nie zaburzyć proporcji twarzy.
Pozdrawiam.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej
Dziękuję za odpowiedź. Boję się trochę operacji całościowej nosa, dlatego zastanawiam się czy w moim przypadku operacja czubka nosa poprawi nieco wygląd mojej twarzy. :) Dziękuję bardzo i pozdrawiam serdecznie.
witam Pania,
przede wszystkim trzeba zaczac od tego, ze wyglada Pani pieknie i trzeba sie dobrze zastanowic, czy w ogole cokolwiek poprawiac. Gdyby jednak chciala Pani zmienic czubek nosa, to korekta samego tylko czubka jest oczywiscie mozliwa. W takiej sytuacji nie trzeba przeprowadzac pelnej korekty nosa. Plastyka czubka nosa to mniejszy zabieg, ktory bardzo czesto wnosi bardzo duza zmiane w wygladzie twarzy.
Oczywiscie, by ocenic konkretne mozliwosci korekty, trzeba byloby przyjsc na konsultacje. Tymczasem zapraszam tutaj: ****************** po wiecej informacji i zdjecia przed-po zabiegu.
Pozdrawiam
Piotr Osuch
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.