Dzień dobry, Trzy tygodnie temu miałam zabieg implantacji 35 - JD 3,75x10 mm. od str. przedsionkowej mezjalnie widoczny fragment korzenia (zęba mlecznego) o szerokości poniżej 0,5 mm, niemożliwe odseparowanie od reszty tkanek, więc 80% masy tego fragmentu usunięto wiertłem, pozostał niewielki fragment śródkostnie - jest to opis implantologa. Ponieważ nurtował mnie ten pozostały fragment udałam się na kontrolę do innego specjalisty i usłyszałam nieco negatywnej oceny, na podstawie wykonanych przez niego zdjęć 3D ocenił, że implant jest za płytko oraz że koniecznie korzeń powinien zostać wyczyszczony przez założeniem implantu. Bardzo proszę o ocenę, ponieważ w tym wypadku chirurg zasugerował wyjęcie implantu i poprawienie wg jego uwag, jednak niestety nie podpisuje się pod tym w żaden sposób.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.