Witam, dlaczego zabiegi u kosmetologa urządzeniem HIFU kosztuje 300-500 zł na twarz a u lekarza med. estetycznej sześć- osiem razy więcej? czy cena zależy od rodzaju urządzenia? czym się różnią efekty?
Domyślam sie;). Wszak medycyna estetyczna to dobry biznes, bo my kobitki dalysmy sie zapuścić w kozi róg. Na szczęście ja do tego chyba podchodzę z rozsądkiem. 2-3 razy do roku, więcej NIE.:)
Anonim
To jeszcze poszukaj gabinetów z tym samym urządzeniem i wtedy porównaj ceny ,też będziesz w szoku.
;)
Anonim
Lifting
Dziękuję za spostrzeżenia. Jednak mysle ze tu jednak chodzi - tak jak piszą lekarze powyżej o różne rodzaje urządzeń. Pewnie sa urządzenia wykorzystujace Hifu tanie przez to mniej efektywne i te nowoczesne bardziej efektywne i przez to droższe. Jakos wierze w te wypowiedzi i przemawiają do mnie. A na chomiki co bardziej efektywnego Pani moze polecić?
Anonim
Odnośnie innych zabiegów np.lifting,implanty piersi,liposukcja też są różne ceny a rozpiętość tych cen jest ogromna a uzależniona jest od tego co komu przyjdzie do głowy: rata kredytu inwestora kliniki (mam tą informację od lekarza) ,koszt płytek ,wysokość ceny najmu lokalu ,rata kredytu za urządzenie albo ile innych zabiegów można zrobić w tym samym czasie.
Granice absurdu zawsze powinny istnieć ,przynajmniej dla kupującego taki zabieg .Warto pomyśleć czy nie lepiej za te pieniądze zrobić kilka innych zabiegów ,bardziej efektywnych.
Bardzo dziękuję za informację. Teraz rozumiem w czym rzecz.jest mi bardzo przydatna.
Baaardzo, bardzo dziękuję za informacje. To wszystko wyjaśnia i pomoglo mi w podjęciu decyzji w sprawie zabiegu.
Dobry wieczór.
Różne ceny wynikają m.in. z:
- tego, kto wykonuje taki zabieg (w sensie jego doświadczenia i wykształcenia, znajomości i możliwości leczenia ewentualnych powikłań; proszę pamiętać, że kosmetolog nie jest lekarzem i nie wolno mu wykonywać zabiegów z naruszeniem powłok ciała)
- różnych urządzeń tego typu dostępnych na rynku (pod kątem jakości tych urządzeń).
Pozdrawiam.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej
Dzień dobry, nazwa HIFU jest to skrócona nazwa technologii, na rynku jest wiele urządzeń, które wykorzystują technologię skoncentrowanych ultradźwięków o wysokiej częstotliwość. Prosimy zwrócić uwagę, czy urządzenie w danym gabinecie, posiada certyfikację urządzenia medycznego, a nie kosmetycznego. Obecnie na rynku najlepszym urządzeniem HIFU jest urządzenie Sonoqueen, które skutecznie zastępuje starszą technologię Ulthera. Zabieg Sonoqueen w odróżnieniu do innych urządzeń jest bezbolesny. Osobą uprawnioną do wykonywania zabiegu HIFU na twarz jest wyłącznie przeszkolony lekarz medycyny estetycznej. Pozdrawiamy :)
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.