Dzień dobry, mam 47 lat, na twarzy coraz bardziej widać grawitację. Słyszałam o zabiegu fotona endolifting. Czy to skuteczny i bezpieczny zabieg? Czy można go zrobić również na usta? Jak wygląda skóra tuż po zabiegu (czy jest zaczerwieniona), czy zabieg jest bolesny?
Endolifting Fotona to nowoczesny, mało inwazyjny zabieg laserowy, który stymuluje produkcję kolagenu, ujędrnia skórę i poprawia jej napięcie. Dyskomfort jest zazwyczaj minimalny. Można odczuwać delikatne ciepło i lekkie „ciągnięcie” skóry, ale większość osób toleruje go dobrze. W razie potrzeby można zastosować krem znieczulający. Jak jesteś też po takim zabiegu to warto też pamiętac o zabiegach pielęgnacyjnych jak które mogą wspomagać proces odnowy skóry po laserze. Nawilżające i kojące kosmetyki (np. z kwasem hialuronowym czy kolagenem) będą dobrym wyborem.
Zaleca się odczekać około 7–10 dni po laserze przed wykonaniem bardziej zaawansowanych zabiegów pielęgnacyjnych.
Anonim
Ja polecam ! U mnie podobny problem, zabieg rozprawił się ze zmarszczkami w znacznym stopniu. Robiłam w Lk medzie w Krakowie. Zabieg w sumie bezbolesny.
Będzie to bezpieczny zabieg jeśli wybierzesz się do dobrego gabinetu, gdzie jest lekarz z odpowiednimi kwalifikacjami. Najlepiej jakbyś popytała też na grupach na FB. Na pewno coś dziewczyny doradzą.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.